01.04.2024 - 15:40 | Son Güncellenme:
Ağızdak sarımsak kokusu birçok kişiyi rahatsız edebilir. Tüketirken son derece lezzetli olan bu besin sonrasında rahatsız edici olmaya başlar. Sarımsak kokusu, yalnızca ağıza yerleşen bir koku değildir. Geçmesi zor olan bu kokuyu böyle ortadan kaldırabilirsiniz.
Uzmanlara göre sarımsak kokusu sadece ağızda değil terde de hissediliyor. Bunu nedeni sarımsağın midede gördüğü işlemdir. Ancak pek çok kişi ağızdaki kokudan kaynaklı olduğunu düşünebilir. Peki bu koku nasıl geçer? İşte bazı alternatifler.
Sarımsak kokusunu en hızlı yok etmenin yolu marul, nane veya elma tüketiminden geçiyor. Özellikle ramazanda kötü kokuyla başkalarına rahatsızlık vermekten çekinebiliyoruz. Bu üçlüden birini tükettiğinizde ağız kokusu giderilebilir.
Sarımsakta bulunan sülfür bileşikleri, nefesin kokmasına neden olabilir. Ancak elma gibi taze meyvelerde bulunan maddeler sülfür bileşiğini nötr hale getirebilir. Bu süreç, oksidasyon adı verilen kimyasal bir reaksiyon ile gerçekleşir.
Sarımsak kokusundan kurtulmak için kullanılan naneli şekerler etkili olabilir. Ancak doğal ve taze nane kadar değildir. Kokuyu yok etmek için taze nane çiğnemeyi deneyin. Yemekten hemen sonra çiğdeniğinizde hem koku kalmıyor hem de hazımsızlığa iyi geliyor.
Yemekten önce ve sonra suyla seyreltilmiş elma sirkesi içmeyi deneyin. Elma sirkesi iyi bakterileri desteklerken, sindirimde ortaya çıkan kokuya karşı da etkilidir. Ayrıca yemeğin üzerine yeşil çay içebilirsiniz. Yeşil çayın pek çok başka yöntemden daha etkili olduğu söylenir.
Yemekten sonra oluşan sarımsak kokusuna farklı bir alternatif ise süt tüketimidir. Bir miktar sütü ağzınızda çalkalamayı deneyin. Damağınızı rahatlatıp yumuşatacaktır. Bu yöntemi rahatsız olduğunuz kokular için deneyebilirsiniz.