28.08.2024 - 12:08 | Son Güncellenme:
Sarımsak parçaları ne kadar küçükse, sarımsak aroması yemeğin her yerine o kadar yoğun bir şekilde dağılır.
Bir sosa birkaç diş sarımsak eklediğinizde narin bir sarımsak kokusu elde edersiniz.
Aynı dişleri bir ezicide ezdikten sonra eklerseniz yoğun sarımsak tadı yemeğinizi bastırabilir.
Ayrıca yağda sotelendiğinde, o minik sarımsak parçaları çiğden yanmışa o kadar hızlı geçer ki, ısıdan yumuşamaları için neredeyse hiç zaman kalmaz.
Sarımsakla yemek pişirdiğinizde, genellikle onu ince dilimler halinde kesmeye özen gösterin.
Bir yemeğe kıyılmış sarımsak eklemenin en hızlı yolu aslında onu rendelemektir.
Sarımsak presleri sizi verimlilik vaadiyle içine çeker. 3 saniyede 6 diş sarımsağı toz haline getirebilmek gibi. Ancak asla gerçekten işe yaramaz.
Elbette, bir diş sarımsağı o küçük metal deliklerden geçirmek hızlıdır ancak o küçük deliklerden kalan tüm o sarımsak pisliğini çıkarmak hızlı değildir. Sarımsak ezicileri temizlemek neredeyse imkansızdır.
Peki sarımsağı nasıl ezmelisiniz? Sarımsağı rendelemek ve ezicide ezmek dışında bazı yöntemler de var. Bunlar sarımsağı şef bıçağıyla doğramak ve geleneksel havanları kullanmak olabilir.