Bu yöntemleri kullanarak yemeğinizi yeniden yenebilir hale getirebilir ve israf olmasını da önleyebilirsiniz. Salçası fazla gelen yemek için her evde bulunan ama başka amaçlar için kullanılan beyaz bir toz devreye giriyor. Merak etmeyin, sizin de mutfağınızda var!
Salçası fazla kaçan yemeklere, sodyum bir karbonat ya da bilinen adıyla içme sodası ilave edebilirsiniz. Yemek soda eklendikten sonra normal tadına dönecektir. Evde soda yoksa ya da başka bir yöntem arıyorsanız, biraz daha zahmetli olan başka bir yöntem deneyebilirsiniz.
Yemeği süzgece alıp üzerine bir miktar kaynar su gezdirebilirsiniz. Böylece yemeğinizi pişirdiğiniz tencereye tekrar koyduktan sonra kaynattığınızda salçası azalmış normal bir yemek elde etmiş olursunuz.
Damak zevkinize göre salçanın ekşiliği istediğiniz seviyeye inene kadar karbonatı azar azar eklemelisiniz. Karbonatı birden eklerseniz yemeğin tadını bozmuş ve kurtarmak isterken yemeği israf etmiş olursunuz.
Patates, havuç gibi benzeri sebzeleri ekleyerek de salçanın yoğunluğunu kırmayı sağlayabilirsiniz. Bu yöntem aynı şekilde yemekleriniz fazla tuzlu olduğunda da işe yarayacaktır. Ayrıca pirinç de ilave edebilirsiniz.
Kesme şeker kullanarak salça kıvamını kırmaya çalışabilirsiniz. Şekerimsi tatlar kıvamda çeşitlilik yapabilir ve her zaman yaptığınızdan daha farklı, güzel bir sos elde etmiş olabilirsiniz.