Türk mutfağının değişmez lezzeti biber veya domates salçası, pek çok yemeğin vazgeçilmez bir bileşenidir. Türlüden nohut yemeğine, kuru fasulyeden taze fasulyeye, çorbadan makarnaya kadar her türlü yemekte kullanılır. Kış aylarında evlerimizin mutfağında bir konservasyon simgesi haline gelir. Yaz aylarında ise taze domateslerden üretilir ve yıl boyunca kullanılır. Ancak, bazı kişiler, salçalarının hızla küflenmesinden şikayetçi. Ancak artık bu sorunla baş etmek mümkün. Salçanın küflenmesini ve pamuklanmasını engellemek için, zeytinyağı veya sıvı yağ kullanabilirsiniz. Salçanın bulunduğu kabın içine ekleyeceğiniz bir kaşık yağ, küflenmeyi ve pamuklanmayı önleyecektir. Eğer salçayı uzun süre kullanmayacaksanız, bir miktar katı yağı eritip salçanın üzerine ekleyebilirsiniz. Bu yöntem de salçanın tazelik ve kalitesini korumaya yardımcı olacaktır.