13.04.2024 - 13:17 | Son Güncellenme:
Aseton, genellikle oje çıkartmak için kullanılan özel bir kimyasal maddedir. Deriye fazla zarar vermez ancak hasarlı lekeleri çıkarmada etkili bir rol oynar. Çoğu kişi asetonun yalnızca oje çıkardığını düşünüyor. Bakın başka neler için kullanılıyor.
Bakteri ve virüsleri öldüren aseton, saç boyası kullanırken destek alacağınız maddelerden biri. Evde yapılan saç boyaları mutlaka kulak, ense veya alın kısmına bulaşır. Saçların kenarında kalan boya kalıntılarını asetonla bir çırpıda ortadan kaldırabilirsiniz. Bir pamuğa aseton döküp boyanmış bölgeyi silmeniz yeterli.
Masa başı çalışanların en büyük dertlerinden biri kullandıkları teknolojik aletlerin temizliğidir. Sürekli temas halinde olunan bu aletler temizlenmediğinde mikrop yuvasına döner. Temizliği ise aseton ile yapabilirsiniz.
Bir sprey kutusuna aseton döküp bilgisayar klavyesini, fareyi ve diğer aletlerinizi temizleyebilirsiniz. Bu sayede bakterileri öldürecek ve daha hijyenik bir ortamda çalışabileceksiniz.
Aseton kullanarak ev eşyalarını ışıl ışıl yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Daha canlı ve yeni bir görünüm kazandırmak için parke ve tahtaları asetonla silebilirsiniz. Silme suyuna aseton damlatarak sileceğiniz alanlar uzun süre toz tutmayacaktır.
Kıyafetlerinizdeki çeşitli lekeleri aseton kullanarak çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda koltuk veya halılarda oluşan rahatsız edici lekeleri çıkarmayı deneyin. Lekenin üzerine direkt olarak aseton dökün ve çitileyin. Bu sayede daha temiz kıyafete ve eşyalara kavuşabilirsiniz.
Yapışkan maddeleri aseton yardımıyla çıkartmak oldukça kolaydır. Elinize bulaşan yapışkanı az miktarda aseton dökerek temizleyebilirsiniz. Ancak elinizi tekrar yıkamayı ve nemlendirici kullanmayı unutmayın.