03.11.2023 - 14:14 | Son Güncellenme:
Plastik üretiminde, ürüne işleme kolaylığı ve bazı özellikler kazandırılması için çok çeşitli katkı maddelerinin katılması zorunlu hale geliyor. Uzmanlara göre ise bu katkı maddelerinin insan sağlığı için toksik ve kanserojen etkileri olabiliyor.
Seramik her ne kadar toprak kap olsa da bazılarında kimyasal maddeler de olabiliyor. Çatlak ya da sırlı yüzeyleri bozulmuş toprak kaplar, insan sağlığı için riskli olabilecek kaplar arasında. kalitesiz seramik kaplardan besine kurşun geçişi ve insanda kurşun zehirlenmesine neden olabilir.
Alüminyum, besinin asit ve alkali olmasından olumsuz etkilenir. Sirke, limon, domates vb. besinler alüminyumun çözülmesine neden olur ve besine karışır. Besinlerle alınan alüminyum ise kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir gibi minerallerin vücuda olan yararlılığını azaltır.
Paslanmaz çelik, dökme demir gibi malzemelerden yapılmış kaplar kullanmak sizin için sağlıklı saklama ve pişirme kabı amacına ulaşmış olmanız demektir. Alüminyum ve kalaylanmamış bakırdansa çelik ve demir tercih edilmelidir.
En iyi saklama kabı, besinle alışverişi olmayan nötr kalplar örneğin kaliteli cam kaplardır. Su şişelerinde, saklama kaplarında ve hatta pişirme kaplarında da cam tercihi en iyisi olacaktır. Bu kaplar doğal ve sağlıklı olduğundan besinlerinizi de zehirlemeyecektir.