27.04.2020 - 08:55 | Son Güncellenme:
Henüz kesilmemiş ve olgunlaşmamış bir avokadoyu olgunlaştırmak için onu bir kese kağıdına koyun. Kese kağıdından yapılmış torba, etilen gazını içeride tutmaya yardımcı olacaktır. Bu neden ile torbada bir delik olmadığından mutlaka emin olun.
Torbaya birkaç meyve veya sebze eklemek olgunlaştırmayı hızlandıracaktır. Elma veya muz bu konuda en iyi seçenekler olabilir. Çünkü diğer meyvelerden daha fazla etilen gazı yayarlar. Örneğin elma, tekrar tekrar kullanılabilir ve çürüyüp buruşsa bile gaz yaymaya devam eder.
Torbayı güneş ışığından uzak bir yerde, 18-24 ºC derecede 2-5 gün kadar bekletin. Torbaya koyulan her meyvenin, avokadonun olgunlaşmasını hızlandıracağını unutmayın!