08.12.2024 - 10:20 | Son Güncellenme:
Türklerin vazgeçilmez içeceği çay, bu kez çay bardaklarında değil, kek kalıbında yerini alıyor. Yoğun kakaolu lezzet, çayın kendine has aromasıyla birleşince, ortaya tam anlamıyla bir lezzet şöleni çıkıyor. İşte, bu özel lezzeti sofralarınıza güzel bir kek olarak taşımak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım tarif!
3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı demli çay, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2. 5 su bardağı un (yaklaşık) bu mükemmel keki yapmak için yeterli.
Önce yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döktüğünüz karışımı 180 derece fırında yaklaşık 45 ila 50 dakika pişirin. Bu sürenin fırından fırına değişebileceğini unutmayın. Kürdan batırarak kekinizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Soğuyan keki servis tabağına ters çevirip üzerine çikolata sosu dökün ve üzerini süsleyerek servis yapın.
Kek yapımında temel kural, ıslak ve kuru malzemeleri ayrı ayrı hazırlamaktır. Malzemeler arasında yer alan şeker, her zaman ıslak malzeme sayılır. Malzemeleri ayrı ayrı kaplarda hazırlayıp son aşamada birleştirerek, tam kıvamında ve lezzetinde bir kek hazırlamak mümkün.
Tarifin başında hazırlanan şekerli ve yumurtalı karışımın sönmemesi için, dikkatli ve yavaş olmak gerekir. Bunun için diğer malzemeleri karışıma eklerken oldukça hassas davranmalısınız. Yavaş hareketlerle malzemeleri iyice karışıma yedirmeniz oldukça önemli. Bu işlem için, spatula kullanmanız daha doğru olacaktır.
Kekin malzemeleri arasında yer alan demlenmiş çayın farklı çeşitleri de kullanılabilir. Keke daha yoğun bir aroma katmak istiyorsanız bergamot aromalı çayları tercih edebilirsiniz. Bu yalnızca siyah çay ile değil bitki çayları ile de yapılabilir.
Yumuşacık kek pişirmek için, fırını önceden ısıtmayı unutmamalısınız. Ayrıca kek pişerken ilk 15 dakika, kesinlikle fırının kapağını açmamalısınız. Yine aynı şekilde keki kontrol etmek için de, sık sık fırının kapağını açmak kekin kabarmasını engeller.