Muzlar midede meydana gelen asit oluşumuna karşı tampon görevi görürler. Muz aynı zamanda alkali bir meyve olduğu için mide asidini nötralize etmeye yardımcı olur.
Zencefil doğal mide sakinleştiricidir. Zencefilli çay mide bulantısını azalttığı gibi midede meydana gelen asidi engellemede de büyük rol oynar.Zencefili 3 çeyrek parçaya bölün ve 30 dk boyunca 2 bardak sıcak suda kaynatın.Son olarak kaynama işlemi bittikten sonra zencefil çayını yemeklerden 20 dk önce aç karnına tüketin.
Mide ekşimesi ve reflü rahatsızlığında hardal tüketmek sizi şaşırtabilir ancak hardal, minerallerle doludur. Aynı zamanda hardal, mide ve boğazdaki asidi nötralize eden alkali bir yiyecektir. Eğer mide ekşimesini çok sık yaşıyorsanız yemeklerden önce 1 çay kaşığı hardal tüketebilirsiniz.
Yatmadan yaklaşık bir buçuk saat önce papatya çayı tüketmek midenizdeki iltihaplanmayı büyük ölçüde azaltacaktır. Aynı zamanda midede meydana gelen asit ve reflü tedavisi için doğal bir şifa kaynağı olacaktır.Papatya çayından sağlıklı bir şekilde faydalanmak istiyorsanız klorsuz bir bardak suyu ilk olarak kaynatın. İlk sıcağı geçtikten sonra içerisine bir tatlı kaşığı kurutulmuş papatya ekleyin ve 7dk demleyin.
Karbonatlı su mide asidini nötralize etmede bir baz maddesi olarak kullanılabilir. Karbonatlı su aynı zamanda vücudun ph seviyelerini dengeler. Bir bardak suya 1 çay kaşığı karbonat ekleyin. Ve iyice karıştırın.
Mide yanması genellikle geceleri daha fazla belirti verir ve kötüleşir. Yattığınızda sindirilmiş yiyeceklerin asitleri yemek borunuzdan ağzınıza gelmeye başladıysa uyurken kafanızı yaklaşık 10 cm geriye tutun ve bekleyin. Asit oluşumunun kısa sürede azaldığını fark edeceksiniz.