Kış aylarında tüketimi yaygınlaşan bamya, içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde oldukça faydalı bir akşam yemeğidir. Enfeksiyonların vücuttan atılmasını sağlayan bamya, sindirim sistemi için de destekleyici bir besindir. Mevsiminin kısa olmasından kaynaklı birçok kişi dondurucuda saklamayı tercih eder. Kışın tüketmek için donduruculara stoklanan bamyaları tüketme zamanı geldi. Birçok farklı alternatifte hazırlanabilen bu yemeğin etlisi ise hem sağlıklı hem de çok lezzetli. İşte bamya pişirirken dikkat edilmesi gerekenler. - 500 gr yaş bamya- 300 gr ince doğranmış kuşbaşı et- 1 adet soğan- 3 adet domates- Yarım limon suyu- 5 yemek kaşığı zeytinyağı - 2 diş sarımsak -1 yemek kaşığı domates salçası İlk olarak tencereye bir miktar zeytinyağı döküp doğranan soğanları kavurmaya başlayın. Soğan suyunu salmaya başladığında sarımsak, salça ve etleri ilave edin. Bamyaları hazırlarken baş kısımlarını kesmeyi unutmayın. Eğer bamyalar normalinden daha büyükse birkaç parçaya bölebilirsiniz. Domatesleri küp küp doğradıktan sonra bamyayla birlikte tencereye ekleyin. Limon suyu ve kabuğunu ilave ederek pişirmeye devam edin. Tenceredeki malzemelerin üzerine geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın. Aralıklı olarak kontrol edebilirsiniz. Bamya piştiğinde içerisindeki limon kabuğunu alabilirsiniz. Diri kalması için pişirme aşamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi olduğunda bamyalar yumuşayabilir. Afiyet olsun.