Basmatiden kahverengi pirince kadar her tür pişmiş pirinci dondurabileceğinizi unutmayın.
Pişmiş pirincin uygun sıcaklıkta dondurulması bakteri üremesini engeller ve onu aylarca korur.
Pişmiş pirinci güvenli ve rahat bir şekilde dondurarak yeniden ısıtmanın kolay olmasını sağlamak için takip edilmesi gereken adımlar vardır. Büyük bir tencere yaptığınız pirinçten çok fazla kaldıysa önce pirincin soğumasını bekleyin.
Pirinç tamamen soğuduğunda, dondurucuda saklanabilen plastik torbalara veya yiyecek saklama kaplarına tek tek porsiyonlar halinde paketleyin.
Kapları sıkıca kapatın ve her birine içindeki pirinç miktarını ve tarihini etiketleyin.
Plastik poşet kullanıyorsanız, poşetlerin dondurucuda düzgün bir şekilde istiflenmesi için pirinci düzleştirin. Pişmiş pirincin yaklaşık 3 ila 4 ay dayanması gereken dondurucuya aktarın.
Pirinç dondurucudan çıkarıldıktan sonra yeniden ısıtılması kolaydır. Bir gece önce istediğiniz miktarda pirinci dondurucudan çıkarın ve çözülmesini bekleyin.
Ertesi gün, çözülmüş pirinci bir kaseye aktarın içine biraz su ekleyin ve tıpkı kalan yemekte yaptığınız gibi mikrodalgada yeniden ısıtın.
Dondurucudan çıkarılan pirinci yoğurt çorbası gibi çorbalarınızda da kullanabilirsiniz.