20.12.2023 - 15:45 | Son Güncellenme:
Aşçılar bulgur pilavını büyük bir özenle ve dikkatle hazırlıyor. Dikkat edilmesi gereken püf noktalar pilavın lezzetini belirleyen önemli unsurlar oluyor. İşte bulgur pilavı yaparken mutlaka dikkat edilmesi gerekenler.
Aşçılara göre bulgur pilavı hazırlarken bulguru pirinçte olduğu gibi yıkamamak gerekiyor. Normal şartlarda pilav hazırlarken bolca suyla yıkanır. Ancak bulgur pilavında bu işlem oldukça yanlış.
Pilava çok benzeyen bu yemek, genellikle pişirmeden önce suda bekletiliyor. Ancak bulgur söz konusu olduğunda bu uygulama zararlı etkiler verebilir. Bulgurun faydalarını ve besin değerini yok etmemek için yıkamamalısınız.
Bulgurun yıkanmama nedenlerinden biri ise buğdayın dış kabuğunun öğütme işlemi sırasında ayrılmasıdır. Bu nedenle yıkanmaması gerekir. Bulgur öğütüldükten sonra işlenmiş ürünlerden biridir.
Bulguru yıkamadan, gerekli malzemeleri hazırlayarak nefis bir yemek hazırlayabilirsiniz. İşte gerekli yöntemlere dikkat ederek hazırlayabileceğiniz bulgur pilavı tarifi.
- 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük soğan
- 2 domates
- Tuz
- 1 kahve fincanı yeşil mercimek
Öncelikle mercimeği küçük bir tencerede haşlamaya başlayım. Hafif diri olacak şekilde haşlanması yeterlidir. Ardından pilav tenceresini alarak doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun.
Küp küp doğranan domatesleri ekleyip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Sonrasında bulguru ekleyerek kavurma işlemini sürdürün. Son olarak 3 bardak sıcak suyu, mercimeği ve tuzu ilave edin.
Birkaç taşım kaynatmanın ardından ateşi kısarak tencerenin kapağını kapatın. Bulgurun tıpkı pilavda olduğu gibi suyunu çekene kadar pişmesi gerekiyor. Yeşil mercimekli bulgur pilavını birçok farklı yemek çeşidinin yanında servis edebilirsiniz.