Satın alınan peynirlerin evde, vakit kaybetmeden buzdolabına konması gerektiğine dikkat çeken Erol, ‘‘Tüketim sırasında ambalajından ihtiyaç kadar peynir çıkartılarak, kalan kısmının yine ambalajı içinde saklanması gerekiyor.Sofrada artan peynir olursa, buzdolabındaki orijinal ambalajındaki peynirlerin yanına konmamalı, farklı bir kaba kaldırılmalı. Aksi takdirde oda sıcaklığında beklemiş peynirler, buzdolabında kendi ambalajında yer alan peynirin de çabuk bozulmasına yol açar” dedi.
Peynirin ideal saklama derecesinin + 2 ila + 4 derece olduğunun altını çizen Erol, ‘‘Peynir, satış noktalarında ve evlerde bu aralığa uygun dolaplarda muhafaza edilmeli. Peynir ambalajından çıkarıldıysa cam, metal veya seramik bir kap içerisinde, ağzı kapalı saklanmalı” diyor.