20.03.2019 - 13:03 | Son Güncellenme:
Peynir, satın alma sürecinden saklamaya kadar özen gösterilmesi gereken yiyeceklerin başında yer alıyor. Peynir alımında; son kullanma tarihi, soğuk dolapta muhafaza edilmesi ve ambalajının deforme olmaması dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında geliyor.
Peyniri satın alırken muhafaza edilme koşullarının göz ardı edilmemesi gerektiğini aktaran Muratbey Yönetim Kurulu Üyesi Murat Erol, ‘‘Satış noktalarında, peynirlerin soğuk dolaplarda saklandığından emin olmak gerekiyor. Dolapların çalışmadığı ya da soğukluk derecesinin uygun olmadığı yerlerde peynir çok hızlı bozulabiliyor. Özellikle satış noktalarında peynir dolap dışında bulundurulmamalı, kasa önü gibi yerler peynir için hiç uygun koşullar değil’’ dedi.
Satın alınan peynirlerin evde, vakit kaybetmeden buzdolabına konması gerektiğine dikkat çeken Erol, ‘‘Tüketim sırasında ambalajından ihtiyaç kadar peynir çıkartılarak, kalan kısmının yine ambalajı içinde saklanması gerekiyor.Sofrada artan peynir olursa, buzdolabındaki orijinal ambalajındaki peynirlerin yanına konmamalı, farklı bir kaba kaldırılmalı. Aksi takdirde oda sıcaklığında beklemiş peynirler, buzdolabında kendi ambalajında yer alan peynirin de çabuk bozulmasına yol açar” dedi.
Peynirin ideal saklama derecesinin + 2 ila + 4 derece olduğunun altını çizen Erol, ‘‘Peynir, satış noktalarında ve evlerde bu aralığa uygun dolaplarda muhafaza edilmeli. Peynir ambalajından çıkarıldıysa cam, metal veya seramik bir kap içerisinde, ağzı kapalı saklanmalı” diyor.