Ancak derin dondurucuda saklanan bazı besinler bir süre sonra bozulmaya ve lezzetini kaybetmeye başlayabilir. Doğru saklama koşulları sağlamak bu nedenle oldukça önemli.
Közlenmiş patlıcanı dondurucuda saklarken tazeliğini ve köz tadını koruması için dikkat edilmesi gereken farklı önlemler bulunuyor. Bu aşamalara dikkat ettiğinizde hem daha lezzetli hem de taze bir közlenmiş patlıcan tüketebilirsiniz.
Hazırladığınız patlıcanları dondurucuya koymadan önce güzelce kavrulması gerekiyor. Patlıcanları kızartma işlemi dondurucuya koymadan önce yapılması gereken en önemli noktalardan biri. Bunun için 15-20 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
Patlıcanları közleme aşaması bittiğinde hazırlık aşamasına geçmeden önce tamamen soğumasını bekleyin. Ardından temiz bir alanda sapını ve kabuğunu çıkararak doğrayabilirsiniz.
Közlediğiniz patlıcanları saklama aşamasında kullanacağınız malzemeler de oldukça önemlidir. Birçok kişinin kendine has yöntemleri olsa da en uygunu dondurucu torbalar veya sızdırmaz kaplar kullanmak.
Patlıcan dilimlerini muhafaza edeceğiniz kaba doldururken aşırıya kaçmadığınızdan emin olun. Aynı zamanda hava girmemesi için torba veya kapların ağzını sıkıca örtün.
Dondurucuya koymadan önce patlıcanları tek kat halinde yayın. Bu sayede patlıcan çok daha hızlı donabilir ve saklaması kolay olur. Aynı şekilde tüketim için çıkarıldığında daha hızlı eriyebilir.
Patlıcanları porsiyonlara bölmek işinizi kolaylaştırabilir. Böylece ihtiyacınız kadarını tüketebilirsiniz. Bu sayede dondurduğunuz tüm patlıcanları çözdürme ve tekrar dondurma işlemi gibi bir riskle uğraşmamış olacaksınız.
Patlıcanları dondurmadan önce üzerine tarih bilgisi ekleyebilirsiniz. Satın alınan gıdalardaki son kullanma tarihi herkes için oldukça önemli. Patlıcanları hazırladıktan sonra da bu işlem sayesinde ne zamana kadar tüketip tüketilmemesi gerektiğini kontrol etmiş olacaksınız.
Dondurucudan çıkarıldığında hızlı bir şekilde çözdürme işlemi yapmak patlıcanın tadına ve dokusuna zarar verebilir. Aynı zamanda bu işlem oldukça sağlıksız olabilir. Tüketeceğiniz zaman bir gece önceden buzdolabında bekleterek yavaşça çözünmesini sağlayabilirsiniz.