- Yarım kg dolmalık biber
- Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Maydanoz
- 2-3 adet domates
- Karabiber
- Tuz
- Nane
- Sıvı yağ-Zeytinyağı
İlk olarak dolmalık biberleri temizleyin. Soğanları ve domatesi küçük küçük doğradıktan sonra domatesin kenarlarını ayırın. Domates kenarlarını biberlerin üstünü kapatmak için kullanacaksınız. İç kısmını yemek harcı için kullanabilirsiniz.
Bir kabın içerisine soğan, pirinç, salça, maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane ve az miktarda sıvı yağ ekleyin. İç harcını karıştırıp biberlere doldurun. Biberleri tencereye dizme aşamasına geldiğinizde önemli bir püf noktayı uygulamanız gerekecek.
Bu noktada biberleri tencereye ters dizmeniz gerekiyor. Böylece biberlerin üstü kurumayacak. Ayrıca tencerenin kapağını yarım açık bırakmak da kurumasını önleyebilir. Biberlerin ters bırakılması, daha sulu bir kıvama neden olmaz. Pişerken suyunu çekecektir.
Dolmaları dizdikten sonra biberlerin yarısına gelecek şekilde sıcak su ilave edin. Tencereye 1 kaşığı salça ekleyip eritin. Karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye ekleyin. Kısık ateşte pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.