Hem pratik hem de lezzetli olmasıyla deneyenlerin bırakamadığı tavuk köftesi tarifi, sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle tavuk etinin daha hafif bir tüketiminin olması herkesin damak zevkine daha fazla uyum sağlıyor. Tavuk köftesini hazırlarken lezzeti artırmak için kullanılan baharatlar çok önemli. Lezzetli tarifi bir defa deneyenler köfteyi artık bu şekilde hazırlamaya başlıyor. Üstelik hazırlanışı da pratik. - 1 diş sarımsak- 1 tane tavuk göğsü- 1 tane kapya biber, - Tuz- Maydanoz- 1 tane yumurta- 3 yemek kaşığı galeta unu- Sıvı yağ- Kimyon-Pul biber Tavuk köfte tarifi tam olarak bir yemek hazırlıyormuş gibi değil, daha çok alternatif gıdaları birleştirmek gibidir. Malzeme listesinde yer alan ürünleri hazırladıysanız, dakikalar içinde hazırlayabilirsiniz. İlk olarak aldığınız tavuk göğsünü rondodan geçirin. Bu işlem tavuk kıyması elde etmenizi sağlayacak. Kıymayı derin bir kabın içine yerleştirin. Ardından yumurta, baharatlar ve galeta ununu ekleyin. Kapya biber ve maydanozu tercihe bağlı olarak robottan geçirebilirsiniz. Tüm malzemeleri birleştirdikten sonra kıvam alan harcı iyice yoğurun. Bu aşamada güzel yoğurmak köftenin dağılmasını önlemek için önemlidir. Kıvam alan harçtan köfte şekilleri oluşturarak yuvarlayın. İşlem bitince kızgın yağda pişirebilirsiniz.