İçtiğiniz bir bardak portakal suyunun sizi her gün biraz daha sağlıklı hale getirdiğini düşünebilirsiniz, ancak bu aslında sizi acıktırabilir. Bunun nedeni meyvenin onu bu kadar doyurucu kılan önemli bir parçası olan lif eksikliğidir. Ayrıca bu içecek kan şekerinizi yükseltebilir, bayılmanıza neden olabilir ve kendinizi aç hissetmenize neden olabilir. Daha sağlıklı alternatif ise içinde meyve parçaları bulunan sudur.
Yoğurtların, özellikle de az yağlı çeşitlerinin sağlıklı olduğu bilinir. Ancak yine de kendinizi aç hissetmenize neden olabilirler. Karbonhidrat oranı yüksek olanlardan kaçının ve süzme yoğurt tercih etmeye çalışın.
Kolay bir atıştırmalık için granola barlara yönelebilirsiniz. Ancak bunlar sizi daha fazlasını istemeye bırakabilir. Kalorileri düşük olabilir ancak geleneksel barlar şeker ve yağla doludur. Atıştırmalık olarak karnınızı doyuracak patlamış mısırı deneyin. Hacmi nedeniyle çok fazla kalori almadan midenizi doldurmanıza yardımcı olabilir. Tereyağı aroması gibi çok fazla yağ eklemekten kaçının.
Bebekken, sütteki kazein adı verilen bir protein bizi daha fazlasını istemeye yöneltiyordu ve bundan hiçbir zaman kurtulamadık. Peynir ve diğer birçok süt ürünü yetişkinliğimizde de üzerimizde benzer etkiye sahiptir. Sorunu ortadan kaldıran peynir türlerinden biri, tok hissetmenizi sağlayan proteinler açısından yüksek, ancak kalorisi düşük olan süzme peynirdir. Aslında yumurta yemeye benzer bir etkiye sahiptir.
Yağsız salata sosları bile lezzetini korumak için tuz ve şeker içerebilir. Salatanızı kuru yemeyi alışkanlık haline getirin ve balık veya yağsız et gibi ürünlerle tüketmeye özen gösterin.
İnsanlar, aslında kalorileri azaltmadan, yediklerini düşünmeleri için akıllarını kandırmak için sakız çiğnemeyi severler. Ancak bu klasik numara aslında tam tersi bir etki yaratıyor. Mide sıvıları midenizde hazırlanırken vücudunuz sizi aç hissettirebilir. Doymak için basit bir şeyler yemek daha iyidir. Hızlı bir atıştırmalık istiyorsanız badem ve ceviz gibi kuruyemişleri deneyin.
Meyve kendinizi tok hissetmeniz açısından her zaman güvenli bir limandır ve elmalar da bu işi yapabilir. Ancak elmaları asla tek başına yememelisiniz. Hızla sindirilen glikoz artışına neden olabilirler. Fındık gibi başka bir protein ekleyin ve bir atıştırmalık tabağı alın.
Şekerli veya yapay tatlandırıcılı tahıllar lif ve proteinden yoksundur ancak kahvaltı kan şekerinizi gün boyu sabit tutmak için önemlidir. Düşük kalorili diyet tahıllarında bile düşük lif bulunabilir. Yulaf ezmesi gibi sıcak tahıllar, yüksek lif içeriği ve suyu emme özelliği sayesinde daha iyi bir alternatiftir.