25.02.2019 - 11:49 | Son Güncellenme:
Tarçın sadece lezzeti ile bilinmez, aynı zamanada güçlü tıbbi özelliklere sahiptir. Kanser, kalp hastalıkları ve bakteriyel enfeksiyonlarla baş etmede birebirdir. Ayrıca HIV virüsü ile mücadelede yardımcı olur.
Her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi çikolatanın da fazlası sağlığımız açısından zararlar taşıyor.Ancak doğru çikolata tüketimi, kolesterol seviyesini düşürüyor, zihni güçlendiriyor ve stresi azaltmaya yardımcı oluyor.
Çağın hastalığı olarak bilinen alzheimer riskini sarımsak ile düşürebilirsiniz. Bunun dışında kalp yetmezliği riskini ve vücuda detoks etkisi yaratan sarımsak, mutfağınızın vazgeçilmez besinlerinden biri olmalıdır.
Tıpta beş bin yıldan fazla süredir kullanılan bal, birçok sağlık problemi için doğal bir iyileştirme ilacı olarak biliniyor. Antiseptik, antioksidan ve antibakteriyel özelliklere sahip olan balı beslenme listenize mutlaka ekleyin.
Çoğu uzmanın önerdiği sızma zeytinyağı, sağlığımız açısından birçok yararı vardır. Beynimizi ve kalbimizi sağlıklı tutan zeytinyağı doymamış yağlar bakımından zengindir. Zihnin işlevini olumlu yönde etkiler ve çok miktarda antioksidan içerir. Ayrıca tip 2 diyabet ve kanser riskini azaltır.