ÖKSÜRÜK KRİZLERİNE SON: HATMİ ÇAYI
Hatmi çayı, boğazı rahatlatan etkisiyle özellikle kuru öksürüklerde tercih edilen doğal bir çözümdür. Bu etkisini, içerdiği müsilaj adlı doğal bileşenler sayesinde gösterir. Müsilaj, bitkilerde bulunan jelimsi bir madde olup suyla birleştiğinde kaygan ve koruyucu bir yapı oluşturur. Hatmi bitkisindeki müsilaj, boğaz yüzeyinde bir tabaka oluşturarak iltihaplanmayı yatıştırır ve tahrişi azaltır. Bu koruyucu tabaka, boğazdaki tahrişi ve hassasiyeti önlemeye yardımcı olur, böylece öksürük krizlerini hafifletir. Hatmi çayı hazırlamak için su kaynatmaya başlayın, su kaynamaya başladığı vakit içine hatmi çiçekleri ve kökünü atın, 10 dakika demlenmesine müsaade edin. Ardından içine bal da ekleyerek tüketebilirsiniz.