31.10.2016 - 11:15 | Son Güncellenme:
Balkabağı, parlak turuncu renklendirici özelliği ile ünlüdür. Cildinizin pürüzsüz kalmasını sağlar, hasar almasını önler ve hızlı iyileştirir.
Kabak çekirdeği yağı, yüksek derecede doğal antioksidanlar içerir. Balkabağında olan bileşenler, iltihabı azaltır ve bazı kanser türlerine karşı koruma sağlar.
Kötü hisettiğinizde, modunuzu yükseltmek için her sene kış mevsiminin vazgeçilmezi olan balkabağı soslu latte içmeyi deneyin. Balkabağında olan mineral, bizi sakin ve rahat hisettirmeye yarar.
Gözlere retinol sağlayarak, dejeneratif göz hastalıklarını önleyen ışıkları daha fazla görebilmenize yardımcı olur.
Balkabağında bulunan antioksidanlar, kalbimiz, kan damarlarımız ve tüm vücudumuz üzerinde koruyucu bir etkiye sahiptir.
Sahip olduğu yardımcı A ve C vitaminleri sayesinde, balkabağı kış mevsiminde oluşan mikropları savuşturmada harika bir yol olabilir.
Düşük kalorili bir besin olarak, diyetinizde kabağa yer vermenizde hiç sakınca yoktur. Kaynak: Dailymail.co.ukPembeNarÖzel