Sağlık için çok faydalı olan enginar, içindeki sinarin maddesi sayesinde kolesterolü düzenler ve kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur. Özellikle enginar suyunun faydaları karaciğer sağlığını destekler. Suyu, karaciğer yağlanması riskini azaltabilir.
Huzursuz bağırsak sendromu olarak bilinen rahatsızlığın belirtilerini hafifletebilir. Araştırmalara göre enginarın bağırsak bakterileri konusunda sağlıklı etkileri olduğu söyleniyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu virüs ve bakteriden koruyabilir.
- 3 tane enginar
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Enginarları taze bir şekilde saklamak için ilk olarak tencereye su koyup kaynatın. Enginarları ekleyip 3 dakika haşlayın ardından süzün. Kavanozun içerisine üst üste koyup bekletin. Sos malzemelerini karıştırıp üzerine ilave edin.
Enginarların üstünü geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatın. Ters çevirdikten sonra tencereye tekrar koyup 1 saat kaynatın. Ters şekilde havlu üzerine yerleştirip soğumasını bekleyin. Konserveniz hazır olacaktır. Tamamen soğuduktan sonra serin bir ortamda muhafaza edebilirsiniz.