19.01.2025 - 10:48 | Son Güncellenme:
Sonbahar meyveleri arasında en çok sevilenlerden biri olan, uğruna şiirler tekerlemeler yazılan nar, 7’den 70’e herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Mevsim meyveleri arasında yenmesi ve seçmesi kadar zor olan narı satın alırken dikkat etmeniz gerekenler var.
Nar, folik asit, potasyum, fosfor, demir, C vitamini ve lif bakımından oldukça zengin olduğundan hücre yenilenmesini etkileyerek bağışlığı güçlendirici etkileriyle bolca tüketilmesi faydalı olan meyvelerdendir.
Ancak market ya da pazar tezgahlarından nar alırken kimi zaman tam olgunlaşmamış olanlar tercih edilebiliyor. Taneleri beyaz kalan narlar renginin yanında, lezzet açısından da yetersiz kalıyor. İşte, tam da bu noktada nar seçerken uygulayacağınız ipuçları kıpkırmızı nar seçmenize yardımcı olabilir.
Tıpkı kavun ve karpuz gibi nar alırken de dikkat edeceğiniz tüyolar en iyi narı seçmenize yardımcı olacaktır. Taneleri kıpkırmızı narları almanızı garantileyecek yöntem ise oldukça kolay.
Nar seçerken ilk yapmanız gereken, narın taç kısmına bakmak olmalıdır. Taç kısmını tamamen açmış olması, narın tanelerinin tamamen olgunlaştığı yönündeki en büyük ipucudur.
Ağır olan narı seçmeye özen gösterin. Bu nar tanelerinin daha dolgun ve daha sulu olduğunun da bir göstergesidir. Kabuğu en koyu renkli olan narlar en olgun ve lezzetli narları seçmek demektir.
Daha yuvarlak bir şekli varsa bu nar tam olarak olgunlaşmamış olabilir. Ancak hafifçe kenarları ve köşeleri belirginleşmeye başladıysa narlar yeterli olgunluğa ulaşmıştır.