Kullanıldığında Dakikalar İçerisinde Şişkinliği Alan Kurtarıcı Besinler!
Hepimizin en çok rahatsızlık duyduğu durum lezzetli yemekleri yedikten sonra oluşan mide şişkinlikleri bu sebeple etek veya pantolon belinin sıkması ve rahatsız etmesi çok sinir bozucu bir durumdur.
Mide şişkinliklerine sebep olan en büyük madde ise gluten olarak bilinir. Gluten bir alerjen maddedir ve bazı insanların vücutlarında şişkinlik yapmaktadır.
Hamur yiyeceklerin temel maddesi olan beyan un gluten içerir ve beyaz un ile yapılan tüm yiyecekler gluten alerjisi yapar. Gluten ise mide şişkinlikleri yapma konusunda başrol oynamaktadır. Bu bağlamda protein ağırlıklı beslenmek ekmek ve beyaz undan uzak durmak yine mide şişkinliklerinin önüne geçecektir. Kullanıldığında dakikalar içerisinde şişkinliği alan kurtarıcı besinlere bakalım;
Sebzeler
Tüm sarı, kırmızı ve yeşil renkli sebzeler haşlama yapılması halinde mideye iyi gelmekte ve şişkinliği yok etmektedir. Karnabahar olarak bilinen sebze gaz yapıcı özelliğe sahip olmasına rağmen öncelikle karnabaharı haşlarsan ve sonrasında yemek için kullanırsan bu durumda şişkinliği gideren besinler arasında yer almaktadır.
Maydanoz
Yeşil renkli sebzeler arasında yer alan maydanoz hayatımızın her anında vazgeçilmez sağlıklı besinler arasında yer alır maydanoz yemekler ile birlikte veya çiğ olarak salata halinde tüketirsen midenin rahatladığını göreceksin Ayrıca maydanoz özellikle ödem atmak ve detoks için vazgeçilmez bir besindir.