20.07.2016 - 11:52 | Son Güncellenme:
Yaz mevsiminde karpuz, kavun ve ananas gibi meyveler tüketmek, hem su oranlarının yüksek olması hem de sodyum oranını düşücek potasyum yüzdeleri sebebiyle işkinliğin önüne geçer.
Gün içinde bir anda su yüklemesi yapıp uzun süre su içmemezlik yapmayın. Aralıklarla yudum yudum su içinmeye özen gösterin ki su seviyesinde düşü olmasın.
Aynısı yemek için de geçerli. Daha küçük miktarlarda daha sık yemek yemek kan şekerini dengeler ve şişkinliği engeller. Ayrıca sağlıklı atıştırmalıklarla açlığın hissi engellenir.
Şeker ihtiyacı için sakız çiğnemek iyi bir taktik ama sakız çiğnemek midede hava baloncukları oluşturacağından mide şişkinliğine iyi gelmez. Sakız çiğnemek yerine şekersiz nane şekerlerini tercih edebilirsiniz.
Krema ve süt geri kalan süt ürünleri gibi şişkinlik yaratır. Bu yüzden gün içinde kahvenizi, şişkinliği engellemek için sütsüz içmek iyi bir fikir olabilir.PembeNar Özel