Bu aşamada mümkün olduğunda ince ve küçük şekillerde doğramaya özen göstermelisiniz. Ardından ise etleri bir süre sıcak suya batırıp hemen sonra suyunu süzerek etin fazla kanını alabilir ve sertliğini azaltabilirsiniz.
Tantuniye tadını veren baharatlar ve yağdır. Genellikle toz kırmızı biber, kimyon ve pul biber kullanılır. Ancak bu aşamada baharat miktarını dengeli bir şekilde ayarlamak çok önemlidir. Fazla baharat etin tadını öldürebilir.
Yağ olarak genellikle kuyruk yağı, bazı durumlarda ise zeytinyağı tercih edilir. Kuyruk yağı lezzeti artırıcı bir gösterir. Zeytinyağı hafif bir aroma katar ve tantuniyi daha sağlıklı bir hale getirir. Hangi yağı kullanacağınız sizin tercihinize kalıyor.
Tantuniyi hazırlarken etleri yüksek ateşte hızlı bir şekilde pişirmelisiniz. Bu sayede aradığınız tantuni lezzeti tam olarak ortaya çıkar. Tantuni tezgâhlarında kullanılan saç tava, yüksek sıcaklıkta ve kısa sürede pişirme için idealdir. Sizde evde tantuni yaparken de mümkünse saç tava kullanmaya özen gösterir. Aksi durumda kalın tabanlı bir tavada yüksek ateşte hızlıca pişirin.
Domates ve soğan tantuni lezzetini var etmede tamamlayıcı dokunuşlardır. Domatesleri küp şeklinde doğrayın ve tantuniye ekleyin. Ancak eklemeden önce suyunu süzmeyi unutmayın. Soğanları da ince ince doğrayıp sumakla harmanlayarak öylece tavaya atabilirsiniz. Bu iki önemli malzemeyi de tavaya ekledikten sonra kısa bir süre daha pişirmeye devam edin.
Tantuni normalde, yani geleneksel olarak lavaşa sarılır ve öyle tüketilir. Ancak günümüzde ekmek arasında da tüketilmeye başlanmıştır. Siz de isterse lavaş ister ekmek kullanabilirsiniz. Lavaş kullanacaksanız, lavaşı ısıtarak yumuşak hale getirmeli ardından tantuninin soyuna bastırmalı ve eti içine yerleştirmelisiniz. Eğer ki, ekmek arası yapmak istiyorsanız, mümkün olduğunca ince ve yumuşak bir ekmek kullanmalısınız.