100 gramında 875 mg potasyum bulunan mineral zengini nohut, doymamış yağlar bakımından zengindir. Baklagil olmasına rağmen 100 gramında 19 gram protein olan nohut, protein değeri itibariyle vegan ve vejetaryen beslenenlerin sofralarının da vazgeçilmezi.
Kompleks karbonhidratlar, sindirim sistemini olumlu etkiliyor. Tam buğday ekmeği, bulgur, yulaf, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi sağlıklı karbonhidratlar yüksek lif içerikleriyle bağırsak hareketlerini de artırıyor. Nohutu tüketmenin en lezzetli yollarından biri de onu cips haline getirmek.
1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber bu cipsi yapmak için yeterli.
Haşlanmış nohutu bir kaba alıp yağını, baharatlarını ve tuzunu ekleyin. Daha sonra nohutların hepsine iyice bulaşana kadar iyice karıştırın. 200 derece fırında 20 dakika kadar kontrollü pişirin. İster salatalara ekleyebileceğiniz, ister cips olarak tüketebileceğiniz fırınlanmış nohut cipsi tarifiniz hazır olacak.