29.01.2025 - 11:40 | Son Güncellenme:
Limon tuzu, limon gibi turunçgillerde bulunan ve sitrik asit olarak tanımlanan bileşendir.
Sitrik asit, gıda ve içecek endüstrisinde sıkça kullanılan bir maddedir ve bu madde beyaz kristal şeklindedir. Ekşi bir tadı olan bu maddenin toz halinin de satıldığını görebilirsiniz.
Çoğunlukla turşu yapımında koruyucu ve tatlandırıcı bir görev gören limon tuzu, aynı zamanda temizlik ürünlerinde de asidik özellikleri nedeniyle tercih edilir.
Bu doğal asit, yiyeceklerin fermente olmasını ve onların korunmalarını sağlar. Tüm bunlara ek olarak limon tuzunun bazı kozmetik ürün ve ilaçlarda da kullanıldığını görebiliriz.
Yeme-içme, kozmetik, ilaç gibi birçok alanda kullanılan limon tuzu sanıldığı kadar masum olmayabilir. Bu maddenin bazı zararları da bulunur.
Sitrik asit içeren limon tuzu, aşırı miktarda kullanıldığında mide sağlığını olumsuz yönde etkiler. Kimyasal yollarla elde edilen bu madde, mide hastalıklarına yol açabilecek asit türlerini içinde barındırır.
Limon tuzunu suyla seyreltmeden doğrudan kullanmanız halinde ağız, boğaz ve mide borusunda tahrişe neden olduğunu görebilirsiniz.
Bu nedenle limon tuzu kullanırken çok dikkatli olmalı ve mutlaka suyla seyreltilmiş formlarını tercih etmelisiniz.