Araştırmalar fıstıkta bulunan lektinin kanserin büyümesine teşvik edebileceğini gösteriyor. Kırmızı barbunya fasulyesi veya soya fasulyesinden gelen lektinlerin aksine, yerfıstığı aglütinin ısıya oldukça dayanıklıdır.Fıstıkta bulunan lektin, yer fıstığı alımından hemen sonra insan kanına da hızlı bir şekilde girer ve insan kanserli tümörlerin yayılmasını hızlandırabilir.
Yiyecek hassasiyetleri, karın sorunları ve diğer sindirim komplikasyonları olan biriyseniz, lektinlerdeki yiyeceklerin alımını sınırlamak isteyebilirsiniz. Daha da önemlisi, onları doğru şekilde pişirdiğinizden emin olmalısınız. Çiğ veya az pişmiş yiyecekler tüketmekten kaçının. Tüm lektinli gıdaların diyetinizden çıkarılması ne mümkün ne de idealdir. Bazı yiyeceklerin alımını azaltabilirsiniz. Dengeli beslenmek önemlidir. Ayrıca bu konu hakkında doktora danışıp, verdiği talimatları uymanız sizin için iyi olacaktır.