Yapılışı:
Kıyma yağ ile suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Üzerine yemeklik doğranan soğanlar eklenir.
Soğanlar da kavrulunca salça dahil edilerek kavurmaya devam edilir.
İnce kıyılmış sarımsak, doğranmış biber, rendelenmiş havuç ve küp küp doğranmış domatesler de eklenerek pişirilmeye bırakılır.
Son olarak tuz, karabiber ve yarım su bardağı sıcak su eklenerek 5 dakika daha pişirilir.
Beşamel sosu hazırlamak için tereyağı eritilir, un ise kokusu çıkana kadar kavrulur. Hemen sonra üzerine süt, karabiber ve tuz eklenerek ocaktan alınır.
Fırın kabı ayçiçek yağı ile yağlanır. Lazanya yaprakları tek yaprak halinde dizilir ve üzerine beşamel sos sürülür.
Sosun üzerine kıymalı harç eklenir, üzerine kaşar peyniri rendelenir. Bu işlem dizilen tüm lazanya yapraklarına tekrarlanır.
Kalan beşamel sos lazanyanın üzerine dökülür ve tekrar kaşar peyniri rendelenir. 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun...