Domatesler kabuklarından ayrılmalıdır. Daha sonra tencerenin içerisine eklenir ve karıştırılır. Tavuk suyu da eklendikten sonra, kıvam alıncaya kadar kaynatılmalıdır. Kaynayan çorba pürüzsüz olana kadar blenderla çekilir. Son olarak tuz ve karabiber eklenip servise hazır hale getirilmelidir.
Köz domates çorbasını servis ederken çorba kâsesinin içine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek çorbanızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ek olarak kızarmış ekmek da köz domates çorbasına çok yakışacaktır.
Köz domates çorbasını koyulaştırmak için tereyağı eklediğiniz bir tavada 1 ila 2 yemek kaşığı unu kavurarak çorbaya eklerseniz, çorba kaynadıkça koyulaşır. Böylece daha yoğun kıvamlı bir çorba elde edebilirsiniz.
Hem doyurucu hem de zengin içeriğe sahip köz domates çorbası son derece faydalıdır. Lif ve protein bakımından zengin çorbanın 1 kâsesi 198 kaloridir.