TAKVİYE KULLANIMINA DİKKAT!
Emel Terzioğlu Arslan, “Normal şartlarda sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme ile günlük magnezyum ihtiyacı, takviye alımına gerek kalmadan rahatlıkla karşılanabilir. Özellikle pazı, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, kaju, badem, kabak çekirdeği gibi yağlı tohumlar, tam tahıllı gıdalar, bezelye, kereviz, pırasa, brokoli gibi sebzeler, somon, uskumru gibi yağlı balıklar, muz, avokado, bitter çikolata gibi besinler magnezyumun en iyi kaynaklarından. Takviye kullanımını ise mutlaka kan tahlili sonrası doktor kontrolünde olmalı. Çünkü bilinçsizce alınan magnezyum takviyeleri mide bulantısı, kramplar, ishal, ilaç etkileşimleri gibi birtakım olumsuz etkilere yol açabilir" diyerek sözlerini noktaladı.