London Lip Clinic'in kurucusu Rupesh Shah, araçlardan yayılan nitrojen dioksit ve enerji santralleri ile diğer endüstriyel tesislerden yayılan kükürt dioksit gibi toksinlerin cilt bariyerini aşarak serbest radikaller üreterek oksidatif strese yol açabileceğini söyledi.
Cilt bakımı uzmanları, cildinizi sert kirletici maddelerden korumak ve temizlemek için 7 ipucunu paylaştı.
Güneş ve hava kirliliği cildinizin kurumasına neden olabilir, bu nedenle nemlendiricisi güçlü bir temizleme jeli kullanın. Ciltteki kiri ve makyajı etkili bir şekilde temizleyen ve aynı zamanda cildinizin doğal bariyerini koruyacak kadar yumuşak dokulu bir temizleyici tercih edi
İçeriğinde hyaluronik asit olan bir temizleyici tercih edin. Hyaluronik asit cildi nemli tuttuğu ve kırışıklıkların görünümünü yumuşattığı için cildin nemi tutmasına ve onu çevresel kirleticilerden korumasına yardımcı olan seramidleri içerir.
Gün boyunca yüzünüze periyodik olarak nemlendirici sıkmak cildin nemini etkili bir şekilde koruyabilir, ferahlık sağlayabilir ve tahrişi hafifletebilir.
Cildinizin bariyerindeki hasarı azaltmaya ve onu toksinlerden korumaya yardımcı olmak için C, E ve A vitaminleri açısından zengin serumlar veya nemlendiriciler kullanmanız gerekir.
Cildinizi nemlendirmek, cilt bariyerinizi desteklemeye yardımcı olur ve SPF ve kirlilik önleyici özelliklere sahip bir güneş kremi kullanmak, kötü kirletici maddelere ve güneş hasarına karşı korumayı güçlendirmede uzun bir yol kat edebilir.
Özellikle UV seviyelerinin yüksek olduğu yerlerde güneş koruyucunun gün boyunca yeniden uygulanması gerekir bu nedenle seyahat boyutunda bir şişe güneş kremini yanınızda taşımalısınız.
Cildin tahriş olması ve gözeneklerin tıkanması, kötü hava kalitesinin yaygın belirtileri olduğundan, kirleri giderirken aynı zamanda cildi tedavi eden bir maske seçmek son derece faydalı olabilir.
Cildinizin içeriden nemli kalmasını sağlamak için nemlendirmeye öncelik vermeniz tavsiye ediliyor. Harvard Health, her gün en az dört ila altı bardak su tüketilmesini öneriyor.
Cilt tonunu ve dokusunu iyileştirmek için her yıl iki veya üç kimyasal peeling yapılması tavsiye ediliyor.