Aynı zamanda Hint, Atlantik ve Pasifik gibi okyanuslarda yetişen ton balıklarının içeriğinde kesinlikle cıva bulunmuyor.
Dünya Sağlık Örgütü, toplam yağ alımının toplam enerji alımının yüzde 30'undan daha azı ile sınırlandırılmasına ve doymamış yağ tüketiminin önemine de dikkat çekiyor.
Yiyecekleri kızartmak yerine buharda pişirme, ızgara veya soteleme gibi daha az yağ gerektiren veya hiç yağ gerektirmeyen pişirme yöntemleri, önerilen tüketim yöntemleri arasında yer alıyor.
Ton balığı konservelerinde kullanılan zeytinyağının kolesterol seviyesini iyileştirmeye yardımcı olan doymamış yağlar bakımından zengin olması da son derece önem taşıyor.
Bu nedenle konserve ton balığı satın alırken içinde sadece balık, yağ ve azıcık deniz tuzu olmasına dikkat edilmesi öneriliyor.