03.07.2024 - 10:17 | Son Güncellenme:
Evde kızartma yaparken birçok kişi kokulardan rahatsız olabilir. Ayrıca sıçrayan yağ cildinize zarar verebilir. Kızartma keyfinin sorun yaratmaması için mutlaka bu püf noktaları uygulayın.
Kızartma esnasında yağ mutfak zeminine, ocak çevresine veya diğer tencerelere sıçrayabilir. Bu olanları engellemek için kızartma yaparken yöntemleri tek tek uygulayın.
İlk olarak kızartma yapacağınız tencere veya tavanın kesinlikle kuru olması gerekiyor. Su, yağ ile birleştiğinde sıçramaya neden olacaktır. Kullandığınız aleti bez veya kağıt havlu yardımıyla tamamen kurulayın.
Yağ sıçramasını önlemek için olabildiğince derin bir tencere kullanmalısınız. Etrafa saçılmasını büyük ölçüde önleyecektir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yağın sıcaklığı ile ilgilidir.
Kızartma işlemine başlamadan önce yağın sıcaklığını kontrol etmelisiniz. 180 derece civarında olursa, büyük problemler yaşanmaz. Eğer yağ çok köpürürse, sıcaklığın aşırı yükseldiğini anlayabilirsiniz. Hemen kızartmaya başlamayın.
Kızartacağınız yiyeceklerin kuruluğu da yağ ile temas için önemlidir. Özellikle patates kızartmadan önce fazla nemini almalısınız. Patlıcan kızartacaksanız acı suyu aldıktan sonra süzüp kurulayın.
Dondurulmuş ürünleri kızartacağınız zaman 10 dakika çözdürüp kullanmayı deneyin. Fazla buzu ile yağlı tencereye attığınızda büyük sıçramalara neden olabilir. Aynı zamanda yağ kullanımına da dikkat etmek, sıçramayı azaltabilir.