Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, turp ve karalahana gibi bitkilerde bulunan vitaminler C,E,K, folat olarak sıralanıyor. Mineraller ise potasyum, kalsiyum ve selenyum. Ek olarak karetenoidler, lutein, beta-karoten ve zeaksantin açısından oldukça zengin olan turp ve lahana, içerdikleri glukozinolatlar sayesinde stresi dengelemede ve iltihaplı rahatsızlıklarla mücadelede vücudu destekliyor. Bazı çalışmalar karalahana ve kıvırcık lahananın yaşa bağlı bilinç kayıplarını yavaşlattığını ortaya koyuyor. Son olarak bu bitkilerde bulunan yüksek orandaki lifler vücudun şeker seviyesini dengelemede önemli rol oynuyor.
Bazı çalışmalar kırmızı et ve kümes hayvanları tüketiminin uzun vadede sağlığa zararlı olabileceğini gösteriyor. Protein kaynağı olarak bu gıdalara iyi bir alternatif olarak balık, özellikle somon tüketilebilir. Somonda yoğun proteinin yanı sıra göz sağlığı için önemli olan omega-3 yağ asidi de bulunuyor. Omega-3'ün beyine de iyi geldiği bilinirken bazı çalışmalar da zihni yaşlanmayı geciktirdiğini ortaya koyuyor. Somonda bulunan selenyum, tiroid bezini destekleyerek vücudun hormonal dengesi ve metabolik aktivitesine katkıda bulunuyor.