Kalan kızartılmış balıkları ertesi gün ısıtmak, çıtır lezzeti açısından zorlayıcı olabilir. Fırın ya da mikrodalga gibi yöntemler genellikle balığın çıtırlığını yok eder. İşte tam da bu noktada hava fritözü yani airfryer devreye giriyor.
Doğrudan ısıtmaya veya yağa daldırmaya dayanan yöntemler dışında hava fritözü, hızlı hava teknolojisini kullanarak yiyeceklerinizi pişirebilir. Sıcak havayı yiyeceklerin etrafında dolaştırarak her tarafın eşit bir şekilde pişmesini sağlar. Bu sayede yeniden ısıtacağınız balıklar çıtır pişecek.
Balığı yeniden ısıtmak istiyorsanız hava fritözünde ısıtmak daha doğru olacaktır. Öncelikle işlemlere cihazın temiz olduğundan emin olmakla başlamalısınız. Kırıntılar veya yağlar yanabilir. Kötü kokuların etrafı sarmasını istemeyiz. Ardından, fritözü 180 dereceye kadar önceden ısıtın.
Kızarmış balık parçalarını üst üste gelmeyecek bir şekilde tek kat halinde yerleştirin. Üst üste binme, parçaların gevrekleşmesi yerine buharlaşmasına yol açabilir. Bu durumda aşırı kalabalığı önlemek için gruplar halinde yeniden ısıtabilirsiniz.
5-7 dakika boyunca havada kızarttıktan sonra her iki tarafın da çıtır olduğunu göreceksiniz. Pişirme süresini yiyeceklerin yapısına ve kalınlığına göre ayarlayabilirsiniz. Balık ısındıktan sonra maşa kullanarak hava fritözünden çıkarın. Ardından fazla yağı emmesi için kağıt havlunun üzerinde bekletebilirsiniz.
Balıklarınızı servis etmeden önce üzerlerine biraz limon sıkabilirsiniz. Yanında tartar sos, mayonez ya da acı sos gibi soslar sunabilirsiniz. Artık kalan kızartılmış balıkları çöpe atmak yerine sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz.