16.12.2023 - 15:01 | Son Güncellenme:
Balkanlar'a kadar birçok farklı mutfak kültüründe çeşit çeşit malzemelerle hazırlanan çemen, kahvaltıların vazgeçilmezidir. Özellikle Türk mutfak kültüründe ise yeri bambaşka.
Kahvaltılık çemeni veya sosu dilimlenmiş, kızarmış ekmek üzerine sürerek tüketebilirsiniz. Ancak tadı ve lezzetiyle fazla ekmek tüketmenize neden olabilir. Bu yüzden kilo kontrolü için dikkatli olmakta fayda var.
Omletin içine çemen sürerek kahvaltıda farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Aynı zamanda peynir tabağı üzerine kahvaltılık sosları ekleyerek, peynirle birlikte tüketebilirsiniz. Bu lezzetli tarifi evinizde deneyebilirsiniz.
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 dilim ufalanmış ekmek içi veya galeta unu
- 3 yemek kaşığı ceviz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon ve nane
- Tuz
Ceviz haricinde malzemelerin hepsini karıştırarak harmanlayın. Tamamen karıştırdıktan sonra iri dövülmüş cevizleri ilave edebilirsiniz. Çemen tarifi çok zahmetli görünse de birçok farklı lezzetin birleşmesiyle pratik bir şekilde yapılabilir.
Hazırladığınız çemen bir gece boyunca bekletildiğinde lezzeti tam olarak oturmuş olur. Böylece kıvamını daha iyi fark edebilirsiniz. Damak zevkinize bağlı olarak içerisine farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.