04.02.2024 - 12:08 | Son Güncellenme:
Kıyafetleri kaldırırken 'Nasılsa uzun bir süre giymeyeceğim sonra yıkarım' gibi bir düşünceniz varsa o düşünceden hızlıca uzaklaşmalısınız. Bir sonraki kışa kadar giymeyeceğiniz kışlıklarınızın üzerine koku sinmiş olabilir ya da gözle görülemeyecek lekeler oluşmuş olabilir.
Bu sizin için bir sorun teşkil etmese de böceklere davetiye çıkarır. Olası bir felaketle karşılaşmamak için kıyafetlerinizi depolama alanlarınıza kaldırmadan önce mutlaka yıkamalı vaktiniz varsa ütüleyerek kaldırmalısınız.
Eğer en sevdiğiniz kazağınızı aç bir güve ısırdıysa, sevdiğiniz bir giyside güve delikleri bulmanın ne derece can sıkıcı bir durum olabileceğini tahmin edebilirsiniz. Bunu yaşamamak için kıyafetlerinizi koyduğunuz hurç vb. saklama paketlerinin içine birkaç adet lavanta veya sedir parçaları bırakabilirsiniz. Her iki koku da güveler için oldukça caydırıcı iki seçenektir.
Kışlık ürünler yalnızca kıyafetlerden oluşmaz. Aynı zamanla botlarınız veya kışlık spor ayakkabılarınız da depolanması gereken ürünlerdendir. Kıyafetlerinizi az yer kaplaması için vakumlu poşetlere koyup havasını alabilirsiniz anca aynı konfor bot veya ayakkabılarınız için geçerli değildir.
Hal böyle olunca belirli bir saklama alanına tıkış tıkış olacak şekilde ayakkabı yığmak gibi yanlış bir eylemde bulunabilirsiniz. Bu durum başlarda sorun yaratmayacak gibi görünse de aylarca sıkışık bir alanda kalan ürünlerinizi bir sonraki kış mevsiminde şekli bozulmuş ve eskimiş bulabilirsiniz. Bunun önüne geçmek için çok fazla ürünü aynı yere sıkıştırmamalısınız.
Kışlık kıyafetlerinizi saklayacak yer seçerken serin, kuru ve güneş ışığından uzak bir yer seçmelisiniz. Nem küflenmeye neden olabileceğinden nemli noktalardan da mutlaka kaçınmalısınız.
Sıcaklık kontrollü bir çatı katınız veya depolama alanınız yoksa sezon dışı kıyafetlerinizi bazanızda ya da dolabınızın erişilmesi zor olan üst raflarında saklayabilirsiniz.