01.06.2016 - 17:53 | Son Güncellenme: 01.06.2016 - 17:57
Kırmızı muz, normal muzdan daha küçük boyutlarda, kabuğu koyu kırmızı ya da mor renklerinde olan Güney Amerika ve Asya'da yetiştirilen bir muz türüdür. Olgunlaştıkça rengi daha da koyulaşır. Red Dacca olarak da bilinen kırmızı muzu, ülkemizde de yetiştirenler vardır.
Tadı sarı muza yakın olan kırmızı muzda hafif ahududu, çilek ve mango aromaları da vardır.Marmelat, cips, çikolata, puding, bisküvi gibi ürünlerde kullanılan kırmızı muzun aynı zamanda unu da üretiliyor.
Arjantin'de bir araştırmada gönüllü olan kadınlar her sabah kahvaltıda bir kırmızı muz yedi. 3 ay sonunda, bütün kadınların kilo verdiği görüldü. Mucizevi meyve, hem doğal antidepresan etkisiyle stresten koruyor hem de sindirimi kolaylaştırıyor.
Kırmızı muz içerdiği vitamin ve minerallerle sarı muzdan farklı değildir.Şuur bulanıklığı, sinirlilik, yorgunluk, kansızlık ve uykusuzluğa neden olan B6 vitamini eksikliğine karşı muz tüketebilirsiniz. Ayrıca muzun rengi ne kadar koyuysa C vitamini ve beta karoten açısından o kadar zengindir.