30.03.2024 - 15:43 | Son Güncellenme:
En pratik yemeklerden biri olan makarna bazı püf noktalar göz ardı edildiğinde lezzetini kaybedebilir. Ancak haşlama sırasında bunları yaptığınızda hem lezzeti hem de görüntüsü şahane oluyor. İşte detaylar.
Makarnanın lezzetini artırmak için birçok farklı sos çeşitleri hazırlansa da haşlama sırasında tadı ve görüntüsünde farklılıklar olabiliyor. Makarna hazırlarken bu detaylara dikkat edebilirsiniz.
Makarnanızı haşlamadan önce haşlama suyuna bir poşet demlik çayı atmanız yeterli olacaktır. Bu tüyo sayesinde makarnanın çok daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bazı usta aşçılar, makarna sosu hazırlarken makarnanın haşlama suyundan 1 kepçe kadarını kullanıyor.
Makarna yaparken en çok gözden kaçan ancak dikkatli olunması gereken nokta, tuzun ne zaman ve nasıl ekleneceğidir. Tuz miktarını damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz. Ancak tencereye koyduğunuz su kaynadıktan sonra ilave etmeniz gerekir. Yeterli miktarda tuz ile haşlandığında lezzeti artar.
Haşlama sırasında sıklıkla karşılaşılan durumlardan biri makarnaların birbirine yapışmasıdır. Bunun için farklı yöntemler bulunuyor. Ancak en etkili yöntem haşlama suyuna bir miktar yağ eklemektir.
Yapılan yaygın hatalardan biri ise suyunu süzme aşamasıdır. Bol soslu bir makarna hazırlamak istiyorsanız suyunu boşa harcamadan sos için değerlendirmek çok daha lezzetli olmasını sağlar. Ancak ayrı bir yerde hazırlamak için süzgeç ile süzüp suyunu ayırabilirsiniz.
Makarnalar piştikten sonra da üzerinde nişasta tutmaya devam edebilir. Bu sayede sos ile daha kolay bir bütünleşme sağlanır. Süzdükten sonra suya tutulduğunda nişasta kaybolacaktır. Bu nedenle makarnanın tadı istediğiniz gibi olmayabilir. Bu püf noktalara dikkat ederek lezzetli bir makarna elde edebilirsiniz.