17.12.2024 - 17:07 | Son Güncellenme:
Bıçaklar, mutfağın en önemli eşyalarından biridir. Doğru yerde kullanmak ise yaptığınız yemeğin lezzetini bile etkileyebilir. Meyve bıçağıyla et doğramaya çalışmak hem zahmetli hem de riskli bir yöntem olabilir. İşte bıçakları doğru kullanmanın tüyoları.
Soyma bıçağı sebzeleri soymak amacıyla kullanılıyor. Özellikle patates, havuç, kereviz gibi çukur bölgeleri olan ve kabukları soyulan sebzeler için kullanışlıdır. Kıvrımlı bir şekli olduğu için soyarken işlerinizi büyük oranda kolaylaştırır.
Meyve bıçağı, diğer bıçaklardan farklı olarak küçük bir boyuta sahiptir. Bu boyut sayesinde pek çok meyveyi rahatlıkla soyabilirsiniz. Ele oturan yapısı sayesinde rahatlıkla meyvelerin kabuğunu ve çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.
Her mutfakta yaygın olarak bulunmasa da santoku bıçağı hayatınızı kolaylaştırabilir. Japonca'da 3 katlı anlamına gelen bu bıçak Asya mutfağında kesme, doğrama ve dilimleme gibi işlevlerin yerine getirilmesi için tercih ediliyor. Böylece zahmetsiz bir şekilde yiyecekleri doğrayabiliyorsunuz.
Kemikler sert yapıda olduğu için kolay parçalanmaz. Etin kemikten ayrılmasını sağlamak istiyorsanız kemik sıyırma bıçağı edinmeniz gerekir. Bu sayede olası kazaların önüne geçebilirsiniz. Ancak et kesimi yaparken ekstra dikkatli olmanız gerekiyor.
Özellikle balıkları temizlerken kullanılan bıçaklardan biridir. Balığın üzerindeki pulları temizlemek için yardım alabilirsiniz. Balık etinin kılçıktan ayrılmasını sağlamak istiyorsanız tercih etmeniz gereken bıçaktır. El becerisiyle birleştiğinde mutfakta harikalar yaratabilir.
Peynir bıçakları özellikle yumuşak peynirleri kesmek için ideal bir çözümdür. Delikli yapısı sayesinde peynirlerin parçalanmasını önler. Peynirin harika bir şekilde dilimlenmesi için peynir bıçaklarından yardım alabilirsiniz. Ucundaki çatallı kısım ise peynirleri birbirinden ayırmak için kullanılır.