Zor kısım ise turşu kavanozu açıldıktan sonra devreye giriyor. Kavanozu bir kez açtığınızda, turşunun bozulma süreci hızlanmaya başlar. Ancak yine de bozulan diğer gıdalara oranla daha yavaş bir zamanlamada bozulabilir. Açılmış turşular hava geçirmeyen kapların içerisinde buzdolabında tutulursa 3 ay dayanabilir.
Turşu kapağını bir kez açtıktan sonra raf ömrü kısalmaya başlasa da, hassas yapıda oldukları anlamına gelmiyor. Yüksek sirke içeren turşular uzun süre dayanabilir. Birkaç ay içerisinde tüketilmediği zaman bozulma belirtileri göstermeye başlar. Ayrıca yüksek sıcaklıklar veya sıcak ortamlar bakterilerin büyümesini kolaylaştırır.
Salamura oldukları için turşuların zamanla tatlarının değiştiğini fark edebilirsiniz. Ancak çoğu zaman ekşi tat, turşunun tüketilmemesi gerektiğini göstermez. Bozulduğuna emin olmak için farklı belirtileri gözlemleyebilirsiniz. Turşunun bozulup bozulmadığını anlamak için bu detaylara dikkat edin.
Turşudan küflenmiş, çürümüş, aşırı ekşi bir koku alıyorsanız, turşu büyük olasılıkla bozulmuştur. Turşunun yüzeyinde beyaz veya çok renkli küf tabakası varsa, bu durumun bozulmanın bir işaretidir. Turşu sebzeleri normalden daha koyu veya solmuş görünüyorsa, bu da bozulma belirtisi olabilir.
Turşu suyu hafif bulanık olabilir, ancak aşırı bulanıklık ve tortu bozulmuş olduğunun işareti olabilir. Sağlıklı bir turşunun fermente olmuş, belirgin bir ekşi tadı vardır. Ancak aşırı ekşi, acı veya tuhaf bir tat bozulduğuna işaret eder. Ayrıca fermente turşular doğal bir gaz içerir, ancak aşırı asit ve gaz normal değildir.
Kavanozun kapağında herhangi bir şişlik, deformasyon veya gevşeklik varsa, içerideki gaz birikmesine ve turşunun bozulmasına neden olur. Bozulma sinyali veren bu kavanozları açıp turşunun tadına bakara anlayabilirsiniz. Aynı zamanda vakumlu kapaklar açıldığında belirgin bir ses gelmiyorsa tüketmeden önce mutlaka kontrol edin.