Pastörizasyon işlemi görmemiş ham bal tüketiminin önemi hakkında bilgiler veren Etabal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağran Aksoy, “Ham bal, kas yorgunluklarının ve ağrılarının giderilmesinde faydalı olmakla beraber kas gelişmesinde de çok katkısı vardır. Sporcular genellikle balın faydalarından yararlanır çünkü dayanıklılığı arttırır ve enerji verir. Bunun yanı sıra bal, kasların geri kazanımı için önemli olan B1, B2, B3, B5 ve C vitaminlerini içerir. Balda bu vitaminler sadece küçük miktarlarda bulunsa da, bu yiyeceğin metabolizmayı iyileştirme potansiyeli vardır.” diyor.
Ham bal, vücudun günlük ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri tek başına yüzde 40 oranda karşılıyor. Bu sayede vücut direncinizi artırarak vücudun maruz kaldığı deformeleri kısa sürede yeniliyor.
Spor yaparken vücudundaki yağı yakmak isteyenlere öneride bulunan Balın Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, “Spor esnasında, 1 litre suya 1-2 tatlı kaşığı bal ve limon karışımı kan şekerimizin düşmesini engeller, daha çok yağ yakmamıza yardımcı olur ve kas kaybetmemizi büyük ölçüde önler.
Böylece spor sonrası kas kaybına bağlı yorgunluklar ortadan kalkar ve vücut direncinizi artırır” ayrıca Aksoy, “ Ham bal çok etkili bir doğal antioksidandır. Onu tüketerek, vücudunuzun savunma sistemine ve hücrelerinizin yenilenmesine katkıda bulunmuş olursunuz.