Karnabaharı sade tüketmek yerine çeşitli soslarla lezzetlendirebilirsiniz. Yoğurtlu tahin sosu, fırında pişmiş ya da haşlanmış karnabahar için harika bir eşlikçi olabilir. Bunun yanında parmesan peyniriyle hazırlayacağınız kremalı soslar da karnabaharı gurme yemeğe dönüştürebilir. Eğer daha hafif bir seçenekten yanaysanız, limonlu zeytinyağı sosu ile ferahlatıcı bir tat elde edebilirsiniz.
Karnabaharı sadece garnitür olarak düşünmek yerine, ana yemeklerde yaratıcı şekillerde kullanmayı deneyebilirsiniz. karnabahar çorbası yaparak soğuk kış günlerinde içinizi ısıtabilirsiniz. Karnabaharı ince ince doğrayarak salatalarınıza ekleyebilir ya da pirinç yerine kullanarak düşük karbonhidratlı ‘karnabahar pilavı’ yapmayı deneyebilirsiniz. Karnabaharı püre haline getirip patates püresine alternatif bir seçenek de sunabilirsiniz.
Lezzetli bir yemek için, kullanılan malzemelerin tazeliği her zaman önemlidir. Karnabahar satın alırken beyaz ve sıkı çiçeklere sahip olanları tercih etmelisiniz. Sararmış ya da yumuşamış karnabaharlar tazeliğini kaybetmiş olabilir ve bu da yemeğinizin lezzeti üzerinde olumsuz etki yaratabilir.