Vücudunuz çok az karbonhidrattan oluşan yeni bir diyete uyum sağladığında enerji üretebilmek için yağ yakmaya başlar. Yağ, glikoza göre daha yavaş bir yakıt kaynağı olduğundan, egzersiz ve diğer aktiviteler sırasında harekete geçmeniz daha zor olur ve belirgin bir halsizlik hissedebilirsiniz.
Bir araştırmaya göre, çok az karbonhidrat tüketen kişilerin kalp hastalıklarından erken ölüm riski daha yüksek. Uzmanlar, sağlıklı karbonhidratların iltihapla savaşmasına ve kalp sorunu riskini azaltmasına izin vermemiz gerektiğini söylüyor.
Aniden karbonhidratları kestiğinizde geçici olarak kabızlığa neden olabilir. Ancak yulaf gibi dirençli nişasta oranı yüksek karbonhidratlar metabolizmanızı hızlandırarak daha hızlı kilo vermenize yardımcı olur.
Karbonhidratsız diyet uygulayan birçok kişi ağrılı kas kasılmaları hissedebilir. Karbonhidratlardaki ciddi azalma vücudunuzun idrara çıkma yoluyla daha fazla elektrolit kaybetmesine neden olur. Bu mineraller hücre iletişimi için gerekli olduğundan kas spazmlarına neden olabilir.
Bazı insanlar karbonhidratsız diyete başladıktan birkaç gün sonra ağızlarında tuhaf bir tat ve nefeslerinde değişiklik fark edebilirler. Bunun nedeni, vücudunuzun karbonhidratlardan enerji alamadığında yakıt olarak yağları parçalamaya başlaması ve yağ asitlerini keton adı verilen doğal kimyasallara dönüştürmesidir . Bu, nefesinizin oje çıkarıcıya benzer olarak tanımladığı güçlü bir kokuya sahip olmasına neden olabilir.