13.11.2024 - 13:55 | Son Güncellenme:
Camları ve aynaları temizlemek, özellikle kirli küçük ellerini bu yüzeylere koymayı seven küçük çocuklarınız varsa, zorlu gelebilir. Bu alanları karbonatla temizleyebileceğinizi düşünüyorsanız hemen bu fikirden vazgeçmelisiniz.
Karbonat aşındırıcıdır, cam ve ayna yüzeylerinde zamanla biriken ince çizikler bırakabilir, donuk, puslu bir görünüm yaratarak berraklığı azaltır ve yüzeylerin yıpranmış ve yansımaların daha az keskin görünmesini sağlar.
Domates sosu, çorba veya güveç karıştırmak için tahta kaşık kullandınız, durulamadınız ve şimdi üzerinde o kadar çok yapışmış yemek var ki temizlenmiyor. Bu sorunu çözmek için asla karbonat kullanmayın.
Karbonat ahşap yüzeylerdeki koruyucu kaplamayı aşındırır. Ahşabı neme, lekelere, renk bozulmasına, eğrilmeye ve zamanla donuk, yıpranmış bir görünüme karşı savunmasız hale getirir.
Bulaşık makinesine koyamayacağınız mutfak aletlerini temizlemek zaman alıcı olabilir ancak ne kadar kirli olurlarsa olsunlar, temizlemek için karbonat kullanmaktan kaçınmalısınız.
Karbonat, rende ve süzgeç gibi bazı aletlerin minik oluklarına sıkışabilir, kolayca durulanmaz ve geride kumlu bir kalıntı bırakır.
Alüminyum tencere ve tavalara yapışan yiyeceklerin temizlenmesi gerçekten sinir bozucu olabilir, özellikle de yemeğinizi yanlışlıkla çok yüksek bir sıcaklıkta pişirirseniz.
Tencerenizin yağını temizlemek için karbonat kullanmak cazip gelebilir ancak karbonat bu yüzeylerde oksitlenmeye neden olabilir. Bu da pişirme kaplarının renginin solmasına ve yıpranmış görünmesine neden olur.
İster yağ sıçramaları, genel kir veya parmak izleri olsun, paslanmaz çelik aletler inanılmaz derecede kirlenmeye meyillidir. Ancak bu alanlarda karbonat kullanmak paslanmaz çeliğin ve diğer hassas yüzeylerin parlaklığını kaybetmesine neden olabilir.
Karbonat, cihazlarınızın cilasını çıkarabilir veya hatta çizikler oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle, yalnızca paslanmaz çelik için özel olarak formüle edilmiş ürünleri kullanmak çok önemlidir.