28.07.2015 - 10:42 | Son Güncellenme:
4-5 adet karanfili havanda ezin. İçerisine 1 limon suyu sıkın ve karıştırın. Ağrıyan dişin üzerine koyun ve bekletin. Aprı kısa sürede geçecektir.
4-5 adet karanfili 1 bardak suyun içerisine koyarak kaynatın. Ilık hale geldikten sonra bu su ile ağzınızı çalkalayın.
4-5 adet karanfili havanda dövüp içerisine süt ve çok az tuz ekleyin. Başınızın ağrıyan yerine krem şeklinde uygulayın.
4-5 tane karranfili bir bardak suda kaynatın ve gece yatmadan için
Yarım nar kabuğunu iyice rendeleyin, içerisine bir kaç tane karanfili iyice öğüterek ekleyin. Yarım tatlı kaşığı balı da ekleyerek günde 3 defa tüketebilirsiniz.
Karanfil tohumlarını ağzımızda tutmak balgamın sökülmesine yardımcı oluyor. Ayrıca ağız kokusuna da birebir bir yöntem. 2 adet kuru karanfili ocakta pişirip, ılık halde emerseniz, balgam sorununuz çözülecektir.
2 adet kuru karanfili havanda dövün, 1 tatlı kaşığı bal ekleyip, yiyin.Kusmaya ve bulantıya iyi gelecektir.Yukarıdaki tarifler ve öneriler hastalıktan hastalığa ve kişiden kişiye değişmektedir. Bunları uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Karanfil suyu harareti keser. ( aşağıda karanfil suyunun tarifini verdik)
2 adet karanfil tohumunu ezip balla karıştırıp, tüketin.Kızamığa şifa olacaktır.
2 litre suya 5 kuru karanfil atıp, 1 litre olana kadar kaynatın, süzün.Soğuyunca gün boyu bu sudan için.Boğmaca2 adet kuru karanfili kızartın, öğütüp balla karıştırıp, yutun.
2 diş karanfili öğütün, yarım bardak suya atıp kaynatın.Çay gibi için.Kusma4 adet karanfil tohumunu 1 su bardağı suya atın, yarım su bardağa gelene kadar kaynatın. Süzüp, şeker ekleyin, günde 4 kez için, kusmayı durduracaktırHazımsızlık ve gaz için karanfil2 karanfili öğütün, yarım su bardağı kaynak suya atın.Süzüp, soğuyunca günde 3 kez için.