Yaz aylarında karpuz, kış aylarında ise “karpuz pekmezi” tüketilmesini öneren Sarıca, karpuzun içeriğindeki beta karoten, sitrolin, C vitamini ve likopenin tüm kanser türlerine karşı koruyucu olduğunu, pek çok kanser türünün tedavisinde destekleyici rol oynadığını belirtti. Sarıca, “Dünyada yapılan çalışmalarla, karpuzun yapısındaki beta karoten, C vitamini, sitrolin ve likopen gibi maddelerin anti- kanserojenik olduğu biliniyor. Karpuzun tüm kanser türlerinde tedaviyi destekleyici etkisi fazla. Bu nedenle yaz aylarında bolca karpuz tüketilmeli, kışın da dondurularak saklanan karpuz suyu veya karpuz pekmezi tüketilmeli” dedi.Merkezde doğal olarak üretilen karpuzdan pekmez yapıldığını belirten Sarıca, bu pekmezin Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen ziyaretçilere ikram ve hediye edildiğini söyledi.