Yapılışı:
Derin kapta tereyağ, sıvıyağ, yumurta, su, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke ve mahlep karıştırılır.
Ardından un azar azar eklenerek hamur güzelce karıştırılır.
Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak tezgah ve benzeri bir zemin üzerinde yuvarlayarak rulo haline getirilir. Sonrasında uçları birleştirilerek halka şekli verilir.
Susamlı simitler için hamur önce su pekmez karışımına batırılır. Susam dolu tabakta her yanı susama batırılır.
Çörek otlu simitler için hamurlar tepsiye dizip üzerlerine pekmez ile karıştırılan yumurta sarısı sürülür ve çatalla üzerinden geçilir, üzerine çörek otu serpilir.
Kandil simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.